onsdag 16 januari 2013

Corren Debatt och PG framtid

En välskriven insändare om hyresvärdarna Riksbyggen i Linköping och Stena i Göteborg, finns att läsa idag på Corren Debatt - sidan. 

Mattias Axelsson från Pennygångens framtid ( PG framtid ) har gjort en tydlig, saklig och informativ och rent upplyftande analys av läget i Skarpan och gjort en jämförelse med situationen för PG framtid i Göteborg. Vi ligger ungefär ett år efter dem i processen, renoveringen där skulle ha satt igång 2012, och de har redan gjort det vi nu gör och måste göra. 

Bland annat överklagade PG framtid renoveringen och hyreshöjningen till Hyresnämnden, men fick innan jul, den 19 december 2012, besked om avslag. Hyresnämnden gick på hyresvärden Stenas krav. Som ofta händer, i 98% av fallen som hamnar i hyresnämnden.

Klicka Youtube - länken och se den ca 3 minuter korta filmen från PG framtid:
Uttalande från Pennygångens Framtid angående domen i hyresnämnden


Debattartikeln idag i Corren har rubriken "Vi vill visa vårt stöd" och jag gör ett klipp från ingressen:

"Riksbyggen i Linköping använder samma maktspråk som Stena Fastigheter i Göteborg, skriver Mattias Axelsson från nätverket "Pennygångens framtid", som har tagit strid mot hyreshöjningar."



Det är ord och inga visor i artikeln och det speglar den verklighet vi lever i. Inte bara vi i Skarpan, inte bara i Göteborg eller i Uppsala som det stod om i artikeln i Corren förra veckan, Uppror mot höjda hyror, utan människor i hela Sverige lever i samma osäkerhet och dåliga rättsläge. Tydliga besked om varför och hur många vi är finns i rapporten Ombyggnation ur hyresgästernas perspektiv av Sara Westin.


Därför är mötet imorgon i Bäckskolans matsal så viktigt. Där får vi träffa Hyresgästföreningens jurister, den jurist som förhandlar med Riksbyggen och ordföranden för förtroendevalda, för vi ska inte stillatigande sitta och titta på då Riksbyggen hanterar oss som det passar dem. Vi behöver få veta om våra rättigheter, om vi kan påverka och förändra det skeende som pågår. 

Tack Mattias Axelsson för stödet, tack till PG framtid! Det är nu det börjar för oss i Skarpan!



Information om mötet den 17 januari 2013, i Bäckskolans matsal klockan 18-20, klicka länkarna:

Dialog- och mobiliseringsmöte på torsdag 17/1 2013
Mer råd och dåd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.