lördag 20 april 2013

Skarpan i Linköping och Gränby i Uppsala


Update om Gränby i Uppsala och deras arbete jag bland annat berättade om i förra blogginlägget:

Jag talade med Gränby om hur de hade arbetat gentemot Rikshem och det är som vi arbetar. Hyresgästföreningen hade sagt till de boende i området att det inte var någon idé att kämpa, men de hade fel! 

Vi blir behandlade nästan uteslutande på samma sätt. Jag har bara träffat två personer på HGF som ger oss saklig uppmuntran att verkligen visa vad vi tycker och tänker här i Skarpan.

Också några ord om de närmaste planerna vi har här i Skarpan:

Vi i Mobilisera Skarpan har planerat en namninsamling bland medlemmarna i hgf, som en protest mot de framförhandlade hyrorna. Den ska lämnas till den förhandlare som representerar oss gentemot Riksbyggen. Dessutom håller vi på att sammanställa en enkät där boende får svara på vilken standard de redan har i lägenheterna. Den standard som många redan har, och som enligt Riksbyggen motsvarar 2013 års standard, men som funnits inom Stångåstaden sedan 1990-talet. Som vi fått köpa oss till genom åren, genom de enormt dyra tillvalen. 

Det ska Riksbyggen nu ha betalt för ännu en gång och femtio år framåt då de anser att de renoverar för femtio år framåt. Och som de själva anser är en renovering, då man i själva verkat kommer att göra minimalt med arbete. Det är obegripligt att de kan se sig själva i spegeln på morgonen. De tittar nog snarare ner i plånboken och mår gott. Hur andra har det, och vilken moral man har då man inte har underhållit lägenheterna under åren, och dessutom lovat oss det under alla de 15 år jag bott i Skarpan, men inte genomför den, det har man ingen plats för i sitt samvete. 





Hus nr 6 ( Riksbyggens numrering av husen) med portarna 78-80 från höger räknat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.